دکتر محمدعلی آذرشب رئیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه نماز فریضه ای جهت ارتباط با خدا است، اظهار داشت: ارتباط با خدا حرکتی جغرافیایی نیست، بلکه درونی و ذاتی است. این حرکت درونی و ذاتی به معنای خروج از منیت است. انسان از گل و دم خدایی خلق شده و این حرکت درونی می تواند فضایی صحیح و واقعی برای نماز ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه در وجود و فطرت انسان امکان این حرکت وجود دارد که خانواده نقش مهمی در از بین بردن این موانع برای این حرکت دارد، تصریح کرد: یکی از مهمترین موانع این است که فضایی برای رشد آنها وجود نداشته باشد، یعنی نوجوانان در فضایی زندگی کنند که زمینه حرکت آنها به سوی نماز وجود نداشته باشد که این خطر بزرگی برای جوانان و نوجوانان در مقابل حرکت ذاتی و روحی آنها است.
دکتر آذرشب با بیان اینکه خانواده باید با حکمت و درایت به فرزندان خود شخصیت دهند تا به درستی فکر و تجزیه و تحلیل کند، یادآور شد: یکی از مسائل صحیح در خانواده دور بودن خانواده از فضای شهوترانی، حرص، طمع مادی، زیاده خواهی، مسائل دنیایی، ایجاد رابطه صحیح و انسانی میان افراد خانواده است که در خانواده متشنج این حرکات ذاتی صورت نمی گیرد، در نتیجه فرهنگ نماز هم ایجاد نخواهد شد.
رئیس مرکز مطالعات فرهنگی ایران و عرب در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه باید برای نوجوانان کمال و تکامل روحی را تبیین کنیم تا انگیزه خوبی برای آنها باشد، افزود: قهرمانهای معنویت باید در مقابل نوجوان و به عنوان الگوی آنها معرفی شوند. همچنین باید فضایی که نماز برگزار می شود، مورد قبول این قشر بوده و فضایی مسرت بخش همراه لذت و سرور باشد.
وی با تأکید بر اینکه وزارتخانه های مختلف اثرگذار باید با اتحاد و همبستگی با یکدیگر یک فضای روحی ایجاد کند، اظهار داشت: این نهادهای مختلف باید زمینه رقابت معنوی را فراهم کنند تا موانع جهت گیری جوانان را از بین برند.
نظر شما